Louis Buvelot
Louis was getrouwd met Sophia (Zus) van Haaren. Het gezin telde zes kinderen. Louis was leerling-machinist bij de Nederlandse Spoorwegen. Na de invasie op 6 juni 1944 in Normandië werden de Duitsers ook in Nederland onrustig. Louis voelde die spanning ook want hij moest dikwijls de trein rijden richting Roosendaal, waar de geallieerden Duitse stellingen bombardeerden. Op 5 september 1944 - dolle dinsdag - werd bekend dat Antwerpen was bevrijd, waardoor de paniek bij de Duitsers toenam.
Op 13 september 1944 moest een trein met Duitse gewonden vervoerd worden. Louis en zijn collega Jan Aalders werden door de Duitsers gedwongen de trein naar veiliger oorden te rijden. De trein werd echter door geallieerde vliegtuigen beschoten. De gewonden, velen naakt en met noodverbanden, ondergingen nogmaals een afstraffing. Locomotief en wagens raakten in brand, munitie ontplofte en vele gewonden verbrandden levend. Twee uur later werd dezelfde trein nogmaals aangevallen. Ditmaal werd o.a. de Nederlandse machinist Louis Buvelot getroffen. Hij zou later die dag overlijden aan zijn buikwonden. Zijn collega Jan Aalders heeft de aanval overleefd.
Bron : Zijn naam staat vermeld op stationsplaquette in Nijmegen; P.J.G.M. Broos en M.S.M.Hendrikx, "Er heerschte een ernstige oorlogstoestand ". Etten-Leur in de Tweede Wereldoorlog, [Etten-Leur] 1994; http://aanhendievielen.wordpress.com met foto; dankbetuigingsannonce De Gelderlander 3 nov.1944 van de weduwe Buvelot- van Haaren; Spoor- en Tramwegen 1946, p. 376 Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 blz 306 ev
.
Persoongegevens 
Overlijdensgegevens 
Nationaliteit:
Nederlandse
Beroep:
Ondermachinist bij de Ned. Spoorwegen
Burgerlijke staat:
gehuwd
Adres:
Riekstraat 3; in 1940 Mollenhutseweg 207
Geboortedatum:
13-06-1900
Geboortedatum toevoeging:
Locatie:
Trein in Etten-Leur
Begraafplaats:
Bpl. Rustoord, Nijmegen, veldbloemen-boterbloem-11