Jan Adriaan Reckman
Jan Reckman woonde met zijn twee broers in Groesbeek bij zijn moeder, de weduwe Adriana Reckman-van der Linden. Zijn vader,Theodorus Johannes Reckman, was op 10 mei 1940 als marechaussee omgekomen. Mogelijk door toedoen van Duitsers of door Nederlandse verraders. Het is niet duidelijk hoe hij precies is omgekomen.
Jan was monteur bij busonderneming de Maasbuurt en bevond zich vermoedelijk in de naaste omgeving van het Nijmeegse station toen hij tijdens het grote Amerikaanse bombardement van 22 februari 1944 dodelijk werd getroffen. Zijn broer Rudolf zou in oktober 1944 eveneens door oorlogsgeweld om het leven komen. Drie van de vijf personen uit dit gezin kwamen - ieder afzonderlijk - in de oorlog om door oorlogsgeweld.
Bronnen: Bart Janssen, De pijn die blijft, blz 475 e.v. ; collectie Groesbeek; collectie Bart Janssen onder P. van der Linden; PK; Zoeklicht 2000, p.12 ; OG Bart Janssen, Het verdriet van Nijmegen, blz 800 ev; Notitie Ben Thissen, 20 april 2009; Notitie Leo Zilessen, mei 2009: begraven; volgens G.G. Driessen niet overleden te Nijmegen, maar te Arnhem bij bombardement op dezelfde datum (??);
Persoongegevens 
Overlijdensgegevens 
Nationaliteit:
Nederlandse
Geloof:
Nederlands-hervormd
Beroep:
monteur bij busonderneming/conducteur
Burgerlijke staat:
ongehuwd
Geboortedatum:
18-08-1922
Geboortedatum toevoeging:
Geboorteplaats:
Groesbeek
Locatie:
station Nijmegen(buurt van)
Begraafplaats:
Groesbeek Ned.Herv. begraafplaats
Omstandigheid:
bombardement